Ивайло Калфин натри зловещо носа на манипулиращия Местан

76891
Ивайло Калфин натри зловещо носа на манипулиращия Местан
Снимка: АБВ

Днес бях на посещение в Старозагорско, в Раднево и се срещнах със социалните работници там. Видях хора, които много уважавам. И затова Ви каня да отидем заедно там, каза социалният министър Ивайло Калфин в предаването „Панорама” в реплика към оплакващия се за пореден път от дискриминация на малцинствата лидер на ДПС Лютви Местан.

Надявам се да уважите поканата ми, да отидем при тези хора от малцинствата и Вие да дадате своите идеи и предложения - как да се ограничи раждаемостта след малолетните при ромите, как да влязат децата от малцинствата в училище. Вие претендирате да ги защитавате и представлявате, нанесе смъртоносният за Местан и ДПС политически удар Калфин.

Местан: ДПС се гордее, че защитава ромите

Ако днес сме сами в тезата си, че българските роми са равноправни и никой няма право да ги обижда, като ги сравнява със скотове и диви ...

Позволете преди това да не ги наричаме „скотове” и „човекоподобни”. Разграничавате ли се от думите на министъра на здравеопазването, опита да си върне почвата под краката лидерът на ДПС. Мисля, че вие злоупотребявате с думите на Москов, той не каза това. Вие вадите думите му от контекста, подчерта Калфин.

Припомняме, че министър Москов заяви буквално следното: „Който е избрал да живее като скот, ще бъде третиран като такъв”. Той го каза след като оповести, че през миналата година има 227 нападения над лекари, като 75-80% от тях са извършени от цигани. Статистиката за 227-те нападения е водена от Министерството на здравеопазването на база данните от 28-те Центъра за спешна медицинска помощ в страната (ЦСМП). А в средата на седмицата Местан размаха статистика на жалбите за нападения над лекари на МВР – 17. Лекари от „Спешна помощ”, които подкрепиха Москов, масово заявиха, че не подават жалби в МВР, защото нищо не се случва след това и няма последствия за агресорите.

Правата на човека са неговия реален живот – дайте решенията, продължи Калфин към Местан. Бягате от темата, отвърна Местан, който отново занарежда колко дискриминирани са малцинствата заради „езика на омразата”. И даде пример как в 43-тото Народно събрание има само двама роми – и двамата в групата на ДПС. Единият от тях е известният с прякора си Бат Сали Александър Методиев, заради когото Кюстендил протестира и искаше да не влиза с мандат от региона, защото той е от Самоков. Заради Изборния кодекс и липсата на МИР за чужбина Методиев беше преразпределен към Кюстендилски регион заради гласовете от чужбина.

Очаквам поне една идея да дадете за справяне с проблемите на ромското малцинство, приключи спорът Калфин.

"Атака" няма да подкрепи вота на недоверие

"Атака" също няма да подкрепи поискания от ДПС вот на недоверие срещу правителството по повод позиции на здравния министър Петър Москов...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика