Искров и Рашидов си спретнаха медиен сеир покрай КТБ

20663
Искров и Рашидов си спретнаха медиен сеир покрай КТБ
Снимка: БГНЕС

Неясносната около бъдещето на Корпоративна търговска банка (КТБ) продължава. Вчера БНБ реши да удължи специалния надзор над банковата група с два месеца. Това решение, както и принципното му недоволство от работата на Централната банка доведоха до задочен "разговор" в медиите между Веджи Рашидов и гуверньора Иван Искров. 

За какво става дума:

Още един източник съобщава за заповед за арест на Василев, Рашидов завежда дело

Слуховете, че вече има европейска заповед, издадена за арест на банкера Цветан Василев, вече получиха потвърждение и от още един източн...

"Иван Искров трябва да си поеме цялата отговорност за всичко, което надроби и за целия миш-маш. Моята дума за Искров е, човек, който работи на държавна служба не бива да взима. Като е взел, да си носи отговорност. Цялата му зависимост лъсна. Не го обвинявам само аз, но вече никой не се съмнява, че има зависимост". Това подчерта първо бившият министър на културата и голям депозитант в КТБ Вежди Рашидов пред агенция ПИК.

На въпрос от кого според него е зависим управителя на БНБ, Рашидов бе категоричен: "Зависим е от тези, които са му плащали! Това не са само мой думи. Нямам друг избор освен да мисля същото".

В отговор управителят на БНБ се закани да съди бившия министър и депутат от ГЕРБ Вежди Рашидов. Това желание беше изявено в писмо на централната банка, публикувано на сайта й.

В него пише: "Ви призовавам незабавно под същата форма и на същото място в агенция „ПИК” да представите доказателства за изложените от Вас твърдения за зависимости и плащания, касаещи личността Иван Искров, управител на БНБ. Ако не можете да представите такива, моля, да поднесете своите извинения относно неотговарящото на истината Ваше твърдение пред агенция „ПИК”, касаещо личността ми.

Дебелата въшка Пеевски се нахрани "малко" при ГЕРБ, каза Рашидов

Лицензите на банките ясно и точно трябва да се кажат. Защото парите, които българските граждани влагат в българските банки, са живите п...

В противен случай ще предприема всички необходими действия, позволени от закона с цел защита на доброто ми име, включително и по съдебен ред".

В следобедните часове в ефира на Дарик радио бившият министър на културата заяви, че няма да се извини за изказването си. Рашидов допълни, че Искров е зависим от заплатата си и ако не може да носи отговорност, трябва да се откаже от поста си.

Според Рашидов той не е казал нищо лошо, а това, че Искров се е припознал е негово демократично право.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com