Инцидентът във ВТУ не беше организиран, казва нападнат студент

50210
Инцидентът във ВТУ не беше организиран, казва нападнат студент
Снимка: NОрешарски

Опит да се прекъсне окупацията на зала 321 във Великотърновския университет действително е имало. Това беше потвърдено пред Actualno.com от организатора на окупационните действия Светлин Тачев.

Г-н Тачев ни разказа, че всичко е започнало, след като група студенти са влезели в залата и са поискали да изгонят протестиращите си колеги, тъй като имат лекция в аудиторията. В този момент като окупатори в залата са били само Светлин Тачев и колегата му Иво Иванов. На място е дошъл и лекторът, който е попитал дали ще се проведат занаятия и след като студентите-окупатори отговорили, че залата е окупирана, преподавателят се е съгласил с тях и е помолил своите студенти да напуснат.

Заплахи с оръжие срещу окупацията на ВТУ?

В окупираната аула 321 на Великотърновския университет нахлуха въоръжени лица, които отправиха заплахи към студентите-окупатори. Този п...

Част от тях обаче са останали – няколко момчета. Едното от момчетата е започнало да обижда и заплашва Тачев и Иванов, включително с физическа разправа и с думите „ще ти счупя краката”. Самият Светлин заяви, че не е видял агресорът да има оръжие, но колегата му Иво Иванов е видял дръжка на предмет, приличащ на пистолет или нож. Нападателят е бил недоволен, че „учи в по-малки зали” и е крещял, че това е краят на окупацията на зала 321. Той е бил заснет с телефон и записът е предаден на МВР, като полицията го идентифицирала.

Пред Actualno.com Светлин Тачев заяви, че според него това е инцидент, а не замислена предварително акция. Той благодари на председателя на Студентския съвет на ВТУ Недялко Стоянов, който веднага се е притекъл на помощ заедно с ръководството на университета. Тачев категорично подчерта, че атаката едва ли е свързана с въпросите, които студените-окупатори отправиха относно Недялко Стоянов и студентските му права.

Окупацията няма да бъде прекратена, завърши Светлин Тачев.

Снимка: Архив

Болезнени въпроси към академичното ръководство задават студентите от ВТУ

Днес студентите, които окупираха Великотърновския университет (ВТУ), имат среща от 15:00 часа с ръководството на университета в окупира...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com