Има опасност от епидемия в Мизия

11703
Има опасност от епидемия в Мизия
Снимка: БГНЕС

Има опасност от епидемия в Мизия, това каза в интервю за Агенция „Фокус” д-р Ангел Кунчев, началник на Отдел „Надзор на заразните болести” към Министерството на здравеопазването.

„Винаги, когато има някъде особено обширно наводнение, риск има, опасност има. Само,че е въпрос на организация дали да и се даде шанс или не”, каза Кунчев. Той обясни, че е сериозно засягането, защото площите са големи, градчето в по-голямата си част е без канализация,с комини и ями, които повишава риска и има и доста животни. Той се надява, че след добро почистване и дезинфекция, указания за населението, ползване на безопасна вода няма да допуснат широко разпространение на каквито и да е инфекционни болести. По думите му, до момента водата няма да бъде годна за пиене.

Военно-полева кухня се откри в Мизия

Днес в Мизия се разкрива военно-полева кухня, работата на която ще се обезпечава от Министерство на отбраната и от Българския Червен кр...

„Тъй-като са залети водни съоръжения и е проникнала вода в тях ще трябва известен период от време, в който да се подава по-високо съдържание на хлор по системата да изтече тази вода, да се възстанови налягането на тръбите и чак след отрицателни микробиологични изследвания от страна на РЕЗИИ, ние ще разрешим ползването им, което обаче не значи, че няма да има вода, тъй-като за механичното почистване, което е много важно след отдръпването на водата”, каза още той.

Според него, хората ще се нуждаят от вода, която няма да се ползва за питейни нужди, няма да се ползва за хранене, за готвене, но ще е необходима за хигиена, за почистване.
Атанаска Кривонозова


Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com