Има ли виновни за мишата отрова в млякото в градина "Слънце"?

33152
Има ли виновни за мишата отрова в млякото в градина "Слънце"?
Снимка: БГНЕС

Седем месеца, след като в асеновградската детска градина "Слънце" на децата бе сервирано мляко с миша отрова вътре, прокуратурата прекрати досъдебното производство със заключение, че виновни лица няма.

Химическата експертиза тогава доказа, че синият цвят на млякото, събудил съмнения, е причинен от наличието на отрова за гризачи. Концентрацията обаче била толкова ниска, че по никакъв начин не е могла да застраши живота и здравето на децата.

Стани актуалните очи и уши на Асеновград

Станете част от нашия екип и покажете своя поглед към любимия Асеновград. Ако обичате да снимате, пишете новини или имате интересна ...

Инцидентът стана на 11 март, когато бе открито залепено синьо хапче от вътрешната страна на казана с мляко. Паниката сред родителите беше голяма, децата веднага бяха изследвани, но не се откриха данни за натравяне. Много бързо след това статутът на детската градина бе променен и тя се превърна във филиал на друго детско заведение.

По-късно стана ясно, че детското заведение е "бомба със закъснител". В края на месец март проверка на кухненския блок доведе до неговото незабавно запечатване, защото газовата печка не бе изправна. Тогава помощник-готвачката в детската градина бе уволнена, а срещу други трима служители - завеждащ административната служба, готвачката и работник в кухнята, тръгнаха дисциплинарни производства.

Заради друг скандал пък, със същата детска градина, финансовият одит на общината установи отклонени средства от събираните месечни такси на децата. Комисията констатира неотчетени пари в размер на 7 хиляди и 600 лева за миналата година.

Установено бе още наличието на счетоводни документи, които не са били прошнуровани и са били без номера. Данните от проверката показаха също, че през 2012-та година разминаването между събраните и невнесени в общинския бюджет средства е било на стойност 13 хиляди лева.

В Асеновград социалната кухня ще работи и през зимата

Топъл обяд за 80 социално слаби жители на община Асеновград  ще има и през зимните месеци на тази година, след като кметът  д...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com