Има ли разцепление сред протестиращите във Варна?

4419
Има ли разцепление сред протестиращите във Варна?

Във Варна грамадата от камъни в памет на Пламен Горанов, самозапалил се в знак на протест, продължава да расте, а дали заради умора или разцеплението, протестиращите намаляват, предаде БГНЕС.

"Жестока справка" лежи върху камъните пред общината: "У нас какво ли не горя – складове, гори, заводи... А Пламен?... Пламен изгоря, за да ни води.", пише на табелата с подписа на читалище "Иван Вазов 1930".

Четири граждански инициативни комитета се борят за водачеството на протестите и исканията си към общинските съветници. На една от табелите, забита в градинката пред сградата на общината, стърчи и снимката на Иван Петров с надпис "Крадецът на дънки". От другата страна е Станчо Тодоров, с лепнат етикет "предателя".

Пролича си кой ги слага тези плакати – тези, които са още в общината, обясни Иван Петров за появата на лозунгите срещу него. "Ние, 50 души, излязохме и си казахме за какво сме влезли вътре (в Община Варна – бел. ред.), какви са исканията. В тези 30 дни за първи път влизаме да водим разговори", каза Петров. По повод разцеплението сред протестиращите Петров заяви още, че при влизането си в общината другите протестиращи били вече вътре.

По-рано днес се проведе среща между представителите на протестиращите и членове на Общинския съвет в морската столица. Деян Антонов, един от гражданите, които са на протестите във Варна от първия им ден, заяви: "Искаме категорично оставката на Общинския съвет, главно заради това, че обслужват интереси, които са над интересите на обществото. Не заставам зад тези, които вдигаха шум в държавата с тромби, хора и кукери. Заставам зад справедливите искания на гражданите, които искат увеличаване на доходите, а не увеличаване на данъците, при условие, че нищо ново не е направено на местно ниво", каза Антонов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Земетресение в Девин
Земетресение в Девин

Земетресение разлюля Девин малко след 8:30 часа тази сутрин. Трусът е бил с магнитуд 3.9 по скалата на Рихтер. ОЩЕ: Земетресение от 5,7 разлюля...