Идват допълнителни средства за най-уязвимите бежанци

24241
Идват допълнителни средства за най-уязвимите бежанци

В рамките на тази седмица очакваме да дойдат допълнителни средства за подпомагане на най-уязвимите бежанци. Това каза в интервю за Агенция „Фокус” председателят на Българския Червен кръст Христо Григоров.

„Правителството чрез БЧК отправи един апел за съпричастност към Федерацията на Червения кръст и Червения полумесец. Дойдоха специалисти, направиха оглед и федерацията отпусна 172 000 франка като начало. Тези пари обаче бяха отпуснати на базата на едни много по-ниски анализи и калкулации за бежанци. Техният поток вече става по-голям”, обясни Григоров.

Германия не иска да приеме повече бежанци

Германското правителство отхвърли исканията да приеме по-голям брой бежанци, за да облекчи Италия след инцидента, при който кораб с афр...

„Очакваме да дойдат допълнителни средства в рамките на тази седмица. Като членове на националния щаб, който беше изграден от премиера г-н Орешарски, за да може да следи отблизо ситуацията, да взима мерки, съвместно ще направим един анализ за нуждите на хората. Тези средства ще заминат целево, специално за да се подпомогнат най-уязвимите от бежанците, защото не всичките имат нужда от незабавна помощ”, добави Христо Григоров.

По думите му не би могло да се каже каква ще е стойността на средствата от допълнителния транш и в момента се правят анализи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com