И учениците на бунт за ВМЗ

6801
И учениците на бунт за ВМЗ

С викове и скандирания „Дайте ни парите ни”, „Гладни сме”, „Оставка” над 200 ученици и стотици възрастни излязоха пред портала на ВМЗ Сопот. Те изразиха подкрепа за стачкуващите 19-и ден работници, предаде Стандарт нюз.

"Писна ни вечер да се прибираме и да виждаме тъжните лица на родителите си, да няма какво да ядем, а сутрин мама да не ни дава дори левче за баничка, защото няма пари", заявиха децата от професионалната гимназия "Владимир Заимов".

Даниела от ВМЗ: Продавам си спомените

"Аз и не очаквам неговото извинение, не искам, не съм го направила за това. Аз искам неговата човечност - да обърне внимание за региона...

"Писна ни от тази България, дето все ни карат да учим и работим тук, а в същото време ние, бъдещето на страната, сме оставени на произвола и мизеруваме. Ще излизаме на протест срещу държавата всеки ден, докато някой чуе нас и родителите ни, които работят тук и не само те, а и ние сме обречени на жалко мизеруване", викаха разгневени учениците. Те се събират на митинг и утре от 12 часа пред ВМЗ.

От ръководството на предприятието настояват да се съкратят 900 души, а от синдикатите обявиха, че ще се съгласят най-много до 500 работници. Конкретните преговори ще започнат в четвъртък.

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com