И през април няма да се затопли

6781
И през април няма да се затопли
Снимка: Getty Images / Guliver

Променливо време без трайно затопляне ще ни поднесе времето през април. Първите десет дни на месеца ще бъдат по-хладни от обичайното, а между 4 и 6 април, можем да очакваме временно стабилизиране.

След това прогнозата отново е за по-студено време, съобщиха от НИМХ.

На много места през днешния ден са измерени 18-градусови температури. Сред градовете с най-пролетно настроение са Враца, Велико Търново, Ловеч, Русе, Сандански и Благоевград. Въпреки това, температурите са далеч от рекордните 35.7 градуса, измерени през 1952 г. в Кнежа.

В последния ден на месец март преди обяд над Западна България ще се установи слънчево време, докато в Източна облачността ще е все още значителна, на места с превалявания от дъжд. Минималните температури ще са между 3° и 8°. Около обяд валежите ще спрат, а облачността и там ще се разкъса и намалее. Ще се появи умерен, в Дунавската равнина – временно и силен запад-северозападен вятър и с него ще проникне малко по-студен въздух, като вечерта ще отслабне и ще се ориентира от югозапад. Максималните температури ще са между 11° и 16°.

Седмицата започва с променливо време

Днес преди обяд ще има временно намаление на облачността. Около обяд от запад отново ще се заоблачи и до вечерта на места, главно в зап...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com