И над планините ще бъде слънчево

11423
И над планините ще бъде слънчево

Дневните температури ще се повишат още малко и максималните ще са между 27° и 32°, в София 28°. Слънчево ще бъде и по Черноморието. Ще духа морски бриз.

Максимални температури на въздуха 27-28°, а температурата на морската вода е 26°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала, но през деня ще отслабне до 1 бал. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН, съобщи за Агенция „Фокус” дежурният синоптик Христо Христов.

По-хладно начало на седмицата

Днес ще бъде предимно слънчево. В следобедните часове над планинските райони ще се развива купеста облачност, но валежи не се очакват....

Над планините ще бъде слънчево. Вятърът ще е слаб от югозапад, само по най-високите части на Рила и Пирин умерен от северозапад. Максимална температура на 1200 метра 21°, на 2000 метра около 14°.

В сряда и четвъртък времето ще бъде слънчево, вятърът в Източна България ще се ориентира от югоизток. Температурите ще се повишат и максималните в четвъртък ще са между 31° и 36°, по-ниски по Черноморието – между 27° и 30°. В петък със слаб до умерен северозападен вятър в страната отново ще започне захлаждане - дневните температури в северозападната половина от страната ще се понижат с 3-4 градуса, докато на югоизток ще останат високи.

Облачността ще се увеличи и на места ще има краткотрайни превалявания, с по-голяма вероятност в западните и планинските райони.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com