И граждани поискаха смъкването на имунитета на Сидеров

33015
И граждани поискаха смъкването на имунитета на Сидеров
Снимка: БГНЕС

"Извинисебе" и искания за сваляне на имунитета на Сидеров скандираха граждани, които се събраха днес пред Съдебната палата след края на проявата на „Атака” там, предаде БГНЕС.

Двете събития бяха отделени едно от друго от кордон от полицаи и така не се стигна до сблъсъци. В един момент по време на проявата на "Атака" протестиращите бяха на другия тротоар и скандираха вече "Извинисебе". Сред тях бе продуцентът Найо Тицин с маска на Волен Сидеров и усмирителна риза. С това той каза, че показва какво е отношението му и онагледява как хората възприемат този човек. Той каза, че за първи път застава лице в лице с прототипа на пърфоманса. Образът участва в своеобразни импровизирани шаржове пред Съдебната палата, където се пренесоха, след като пространството там се освободи от привържениците на Сидеров.

"За съжаление изпуснах поредния панаир, който направи преди това, изпуснах поредния цирк", каза Стилян – един от младежите, който също бе тук, за да подкрепи инициативата за сваляне на имунитета на Волен Сидеров. Според младия човек доста късно е поискан този имунитет. Той каза, че за последните няколко години е имало доста поводи за това и се сети за гражданските арести, които Сидеров искаше да прави през лятото. "Крайно време беше някой да си отвори очите", каза той.

Георги Тодоров, който организира акцията във Фейсбук заради скандала с участието на Сидеров на летище Варна, разбра от репортерите на място, че имунитетът е поискан. Затова и Тодоров посочи, че съгласно Конституцията, когато НС не заседава, такова разрешение може да бъде получено само от председателя на НС. "В тази връзка призовавам г-н Миков да има достатъчно добра координация с г-н Цацаров и да вземе решение в посока снемане на имунитета, за да може да се проведе по възможно най-бърз начин обективно разследване", каза студентът.

Събралите се пред Съдебната палата днес казаха още, че сигналът, който внасят срещу лидера на "Атака" е един, но раздаваха на останалите дошли да ги подкрепят, отделни листове с цел всеки, който иска, да подаде сигнал и сам.

ЕНП: Поведението на Сидеров е арогантно и недопустимо

Единна народна партия остро осъжда действията на представителите на партия "Атака" и лично на председателя й Волен Сидеров, разиграли...

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com