И днес остава слънчево и топло

3150
И днес остава слънчево и топло
Снимка: Тhinkstock

Днес през деня ще е слънчево, с температури типични за лятото, в повечето места от 30° до 35°. Това съобщи за Агенция „Фокус” дежурният синоптик Орлин Лазаров от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН.

Поради бризовия вятър, появяващ се през деня, по морския бряг ще са около 26°-28°. В останалата част от страната ще се задържи почти тихо. Едва вечерта над североизточната част от страната ще се появи разкъсана, предимно висока облачност. По Черноморието ще е слънчево. През деня ще се появи слаб бризов вятър. Максималните температури по крайбрежието ще са 26°-28°. Температурата на морската вода се задържа 24°-26°.

Максималните температури днес ще са между 29° и 34°

Атмосферното налягане ще се задържи по-високо от средното за месеца. Днес ще е слънчево, топло и почти тихо. Максимални температури ме...

Вълнението ще е 1-2 бала. Времето в планините ще е предимно слънчево и топло. На 1200 м.н.в. температурата ще достигне 24°, на 2000 м. около 17°. Вятърът по билата ще е до умерен от изток-североизток. През почивните дни и в началото на следващата седмица ще бъде слънчево и почти тихо.

Температурите ще се повишат още и максималните в повечето места ще са между 32° и 37°, по-ниски ще остават само по Черноморието. Временни увеличения на облачността ще има в събота, а в неделя вятърът от изток-североизток временно ще се усили, повече в Източна България.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com