И Москва празнува "Трети март"

25150
И Москва празнува "Трети март"
Снимка: БГНЕС

Руският войник винаги е бил войник-освободител, припомни днес руският зам.-министър на външните работи Алексей Мешков на церемонията по полагане на венци пред паметника на гренадирите, паднали в боевете при Плевен.

Церемонията беше организирана по повод 137-ата годишнина от края на Руско-турската война 1977-1878 г. и празника за освобождението на България от османското иго и възстановяването на българската държавност. "Днес действително е знаменателно събитие за нашия народ и за живота на България. Преди 173 години България стана свободна след столетия чуждо владичество. Това сториха обикновени хора – руският войник и българският опълченец", подчерта Мешков.

Психопати и национални предатели пишат учебниците по история!

Сериозна атака срещу "специалистите", които пишат учебниците по история поде режисьорът Андрей Слабаков. Той гостува на bTV навръх наци...

На свой ред българският посланик в Москва Бойко Коцев заяви: "Пет века нашата страна чакаше този ден, това беше продължителен и труден път. В тази война рамо до рамо се сражаваха руският войник и българският опълченец. По време на шестмесечната обсада на Плевен загинаха 31 000 руски войници. Заради западните страни тогава войната не доведе до обединяването на всички български земи, но бяха положени основите на бъдещата независимост на единна България."

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com