Хотелиери на протест, искат отделно Министерство на туризма

18341
Хотелиери на протест, искат отделно Министерство на туризма
Снимка: Getty Images / Guliver

Хотелиери в "Слънчев бряг" излизат на протест в курорта. Това ще стане на 17 септември от 11.00 часа.

Решението за протестните действия бе взето на извънредно Общо събрание на "Съюза на собствениците-Слънчев бряг". На протестът собствениците на хотели ще поставят неотложни и чакани с годините за разрешаване проблеми, касаещи туризма и туристическата индустрия. Основните и приоритетни искания на хотелиерите ще бъдат обобщени в платформа, която ще бъде изпратена до служебното правителство, предаде БГНЕС.

Хотелиерите настояват за структуриране на самостоятелно Министерство на туризма, както и обособяване на националните курорти като самостоятелни единици. Те искат структура, управление, финансиране и администриране на основните дейности. Сред другите им искания са мерки за преодоляване на липсата на кадри в туристическия бранш, политика за повишаване на квалификацията на кадрите и качеството на туристическия продукт. Сред останалите им искания са: решаване на въпросите, касаещи инфраструктурата в региона - изграждане на четирилентов път от Летище-Бургас до курортен комплекс "Слънчев бряг"; създаване на звено "Туристическа полиция" към МВР и увеличаване на числения състав на Районно управление "Полиция" – Несебър, както и преразглеждане на визовата политика на страната.

С проблемите в туризма ще бъдат запознати всички политически сили по време на тяхната предизборна кампания. Специална декларация ще бъде предоставяна на кандидатите за народни представители по време на срещите им с представители на "Съюза на собствениците-Слънчев бряг". С документът сдружението ще настоява за гаранции, че исканията на хотелиерите ще се случат и проблемите в курорта ще бъдат разрешени.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com