Хората в "Димитър Миленков" изригнаха срещу общинското безхаберие

15148
Хората в "Димитър Миленков" изригнаха срещу общинското безхаберие

Протест срещу местната власт и общината в квартал „Димитър Миленков” беше организиран от около 150 души. Той е свързан с инцидента, при който бившият военен Иван Калуков нахлу в дома на свои съседи от ромски произход и стреля по тях. Трима души и самият нападател загинаха, а близки на нападнатото семейство заплашиха със саморазправа семейството на Калуков.

Заради натрупаните с времето проблеми протестиращите блокираха входа към квартала. Те поискаха да се следи адресната регистрация на живеещите в квартала и да се полагат никакви усилия за развитието на квартала.

Подадени са два сигнала до полицията в деня преди стрелбата в "Димитър Миленков"

Пенсионираният военен Иван Калуков, който преди два дни застреля трима души в квартал "Димитър Миленков" в София, а след това се само...

„Събрали сме се да протестираме срещу бездействието на институциите”, казаха протестиращите.

„Инцидентът с г-н Калуков е повод, но причините се коренят назад във времето. Това е системното неспазване на закона от част от жителите на квартал – тези от ромския етнос”, каза един от демонстрантите.

„Обирали са ме шест пъти и нищо”, добави една от събралите се жени.

Тук живеят много хора с криминални досиета, затова настояваме за проверка на адресните регистрации и договорите за наем. Има много хора, които живеят тук нелегално, има безстопанствени животни и сметища пред домовете на някои жители. Много често малолетни и неправоспособни роми шофират из квартала,” разказа пред bTV местният жител Александър Тодоров.

Четвърти човек почина след стрелбата в кв. "Димитър Миленков"

Още един човек почина след снощната стрелба в столичния квартал "Димитър Миленков", съобщиха от Военно-медицинска академия (ВМА) пред Б...

Клавдия Таранджийска, която живее в кв. „Димитър Миленков”, обясни, че гражданите организират подписка, която да връчат на кмета след месец, когато изтича крайният срок за властите да вземат мерки по проблемите, посочени от хората.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com