Хасковска област не иска повече бежанци

3259
Хасковска област не иска повече бежанци
Снимка: БГНЕС

Област Хасково отказва приема на бежанци на своя територия и е категорично против разширяването на капацитета на бежанските лагери в района. Затова е изпратено писмо още на 21 юли до Държавната агенция за бежанците и до правителството, разписано от областния управител Добри Беливанов.

Документът беше показан в петък от заместник-областният управител Станислав Дечев, който в момента ръководи държавната администрация в Хасково, тъй като Беливанов е в предизборна кампания, предаде Стандарт нюз.

Трудният път към Европа

Игра на нерви насред Европа: Сърбия, Унгария, Хърватия и Македония разиграват бежанците от граница към граница. А те не спират да прии...

Като мотив за общественото достояние на писмото едва сега Дечев посочи слуховете, които се пускат през последните дни, че се готви настаняването на бежанци в старите казарми на Хасково.

„Казармите в Хасково никога не са били дори оглеждани от Агенцията за бежанците за евентуално настаняване на чужденци в тях", категоричен е Дечев.

Той посочи, че бежанският център в Харманли в момента е изпълнен на половина. И обясни, че писмото от лятото е изпратено като превантивна мярка, тъй като по това време е бил отчетен засилен миграционен поток.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com