Горещата вълна идва и у нас

7141
Горещата вълна идва и у нас
Снимка: Thinkstock

Седмицата започва с горещо време, което ще се задържи до четвъртък, като постепенно през седмицата температурите ще се покачват с по градус на ден, съобщи БГНЕС.

От днес над страната се установява слънчево време, от вторник и максималните, и минималните температури ще се покачват заради пренос на топли въздушни маси. Във вторник – 7 юли, температурите ще бъдат между 32 и 37 градуса, ще бъде и слънчево над цялата страна.

В сряда – 8 юли температурите ще се повишат още, като вече ще достигат до 38 градуса на места, възможни са и температурни рекорди. В четвъртък – 9 юли, отново ще бъде горещо с максимални температури около и над 35 градуса, но следобед се очаква да се заоблачи и привечер да завали дъжд. Очакват се и гръмотевични бури, които ще смъкнат температурите с няколко градуса.

Дъждове над Източна България все още може да има

И преди обяд над Източна България ще бъде с по-значителна облачност, докато в останалата част от страната ще преобладава слънчево време...

В петък ще бъде топло, но отново се очакват валежи и гръмотевици, температурите тогава ще бъдат около 30 градуса. В събота и неделя – 11 и 12 юли ще бъде предимно слънчево и топло с температури около и над 30 градуса.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com