Голямото преселение преди празниците започна

12004
Голямото преселение преди празниците започна
Снимка: БГНЕС

Дългите опашки от автомобили потеглиха от София към родните места на различните водачи и курортите. Това показа справка на Агенция „Фокус” в ресорните управления на МВР, които контролират най-важните пътища водещи от и за София.

Движението по основните направления тръгващи от столицата е натоварено. Трафикът в София е интензивен. От пресцентъра на ОДМВР-София съобщиха, че към момента движението на главния път София-Калотина, автомагистралите „Хемус” и „Тракия” е завишено, но обстановката е нормална.

Въздушният трафик над България става все по-интензивен

От началото на 2014 г. досега въздушният трафик над страната ни се е увеличил с една трета спрямо миналата година. Докато през 2013 г....

Интензивен е трафикът по главен път Е-79 в участъка София - Кулата. Няма данни за задръствания и пътни инциденти към този час. Това съобщи дежурният полицай в Областна дирекция на МВР-Благоевград.

„Движението беше по-натоварено в следобедните часове. По международния път вече се движат и ТИР-ве над 12 тона, за които имаше забрана за движение, заради хилядите граждани, решили да пътуват в края на работната седмица, непосредствено преди поредицата от почивни дни. Трафикът по път II-19 Симитли - Разлог - Гоце Делчев към този час е спокойно”, обясниха от ОДМВР-Благоевград.

В полицията няма данни за активизирали се свлачища и проблеми с трафика в областта. Водачите трябва да се движат с повишено внимание в района на Кресненското дефиле и високопланинските проходи „Предел" и „Папаз Чаир", където опасността от падащи камъни остава повишена.

От рано сутринта пътят към Банско през прохода „Предела” е атакуван и от стотици почитатели на зимните спортовете. Затова на всеки метър на входа на града дебнат катаджии.

МС утвърди датите на религиозните празници през 2014 г.

Правителството определи дните на религиозните празници през 2014 г. на вероизповеданията, различни от православното. Датите са съглас...

Катаджиите са на крак и около големите търговски центрове. А при засилен трафик са готови да регулират движението и ръчно. Съвсем скоро контролът се засилва и с радарите на КАТ, обяснява Нова телевизия.

От рано, въоръжени с куфари и сакове, стотици потеглиха на път и от столичната автогара. Повечето са се подсигурили с билети предварително. Транспортните фирми също са готови с допълнителни автобуси.  

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com