Голф туризмът е сред приоритетите на Министерство на туризма

3506
Голф туризмът е сред приоритетите на Министерство на туризма
Снимка: БГНЕС

Голф туризмът е един от приоритетите на Министерство на туризма. Това заяви по време на пресконференция в Лайтхаус Голф енд Спа Ризорт министър Николина Ангелкова малко преди откриването на турнира „Среща на шампионите”, предаде „Фокус”.

Според министър Ангелкова за да се постигне конкурентноспособност на туристическия сектор у нас, ще бъдат подготвени основите за изграждане на нови голф комплекси в България при проявен инвеститорски интерес. А за вече създадените, министерството ще подпомага тяхното рекламиране и популяризиране.

Голф сезонът в Правец се откри с турнир за купата на "Домейн Бойар"

С отлично време и прекрасано настроение стартираха играчите в първия за сезона голф турнир в Pravets Golf Club – Domaine Boyar Go...

Разработена е инвестиционна карта за административна подкрепа от страна на Министерство на туризма на инвеститорите в този сектор, посочи Ангелкова. Целта е тяхното улесняване.

С днешното събитие, според министър Ангелкова, България ще привлече към себе си международното внимание и ще стане още по-популярна голф дестинация. Министерството ще продължи да работи в посока на превръщането на страната ни в целогодишна туристическа дестинация с фокус на гурме, вино и голф туризма.

Провеждането на турнира ще постави по-дълбоки основи и на индийско-българското сътрудничество, допълни министър Ангелкова. Тя посочи още, че Индия е в плановете на министерството за перспективен туристически пазар и вярва, че в рамките на следващите 5 години България постепенно ще стъпи и на него. Повод за тази оптимистична прогноза е фактът, че това лято Приморска Добруджа бе посетена от големи кинозвезди на Боливуд, а сега и на световния голф като Шив Капур. Министър Ангелкова посочи, че това е знак, че България като туристическа дестинация вече е във фокуса и на тази далечна страна. А световните индийски имена, посетили страната ни, са своеобразни посланици на България в Индия.

Министър Ангелкова подчерта, че ще продължи да се работи за поддържането и засилването на обмена между двете страни.

МОСВ ще проверява проект за голф игрище край Балчик

Екоинспектори ще се заемат с проект за голф игрище край Балчик. Обещанието е на заместник-министърът на околната среда и водите Бойко М...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com