Главният секретар на МВР: Пенсионните искания на МВР са преувеличени

12279
Главният секретар на МВР: Пенсионните искания на МВР са преувеличени
Снимка: БГНЕС

Протестът е законно право на всеки един български гражданин, също и на полицаите. Моята позиция е, че исканията на СФСМВР са преувеличени, заяви главният секретар на МВР Георги Костов пред Нова телевизия. Държавата явно няма възможност да удовлетвори всички искания на полицейските синдикати, подчерта той.

При диалог компромис може да има, смята Костов. И призова диалогът между полицейските синдикати и правителството да не минава през медиите.

На рождения ден на МВР - закана да се разкрие "лъжата на Бъчварова"

На днешния 5 юли МВР празнува 136 години. По повод празника обаче се очаква ново ескалиране на недоволството сред силите на реда заради...

Главният секретар на МВР даде пример за грижа на държавата към МВР – конкурс за 200 нови служители по границата, които да помогнат в овладяването на засиления миграционен натиск.

На въпрос има ли политически партии, които се заиграват с етносите, Костов отговори, че „политическият прочит не е силната страна на МВР”. Той посочи, че МВР перманентно наблюдава „всички точки, където през годините са се натрупвали проблеми, които могат да доведат до напрежение”.

Относно Ембака и дали той е в България, главният секретар на коментира дали има данни, че той е избягал в Македония след убийството на Николай Чивиев на АМ „Струма”. За да е прецизно едно разследване, то трябва да е дискретно, обобщи Костов, визирайки и убийството на тийнейджър в Борисовата градина през миналия месец. Главният секретар на МВР призна, че още не е ясно кое е момчето, което се вижда на разпространения в публичното пространство запис от Борисовата градина.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com