Главният прокурор ще води разследването на взрива в завод "Миджур"

20068
Главният прокурор ще води разследването на взрива в завод "Миджур"
Снимка: БГНЕС

Главният прокурор Сотир Цацаров лично поема ръководството и координацията на разследването на взривовете край село Горни Лом. Информацията съобщи говорителят на главния прокурор.

Пред агенция "Фокус" категорично беше опровергана информацията, че прокуратурата е дала разрешение за навлизане в района на завода край село Горни Лом. Това е така, тъй като няма как, преди да са започнали действия по разследването там да бъде допуснат когото и да било.

В "Миджур" тествали нов продукт, без да имат инструкции

Вчера в завод "Миджур" е започнало тестване на нов продукт, за който е нямало информация как да да се утилизира. Това съобщи лидерът на...

По разпореждане на Сотир Цацаров на място е изпратен втори екип от следователи от НСлС.

Процесуално-следствените действия продължават и към момента и се ръководят на място от окръжния прокурор на Видин. Предстои изземване на документация в Административната сграда на завода в Горни Лом, която е запечатана и поставена под охрана.

Претърсен е офисът на фирмата-собственик на завода за боеприпаси в гр. София. Предстои изземване на цялата документация. Разпитват се множество свидетели, допълват от прокуратурата.

14 души са били на смяна по време на инцидента?

По информация на хора, които се намират на мястото на инцидента, на смяна в завода за боеприпаси в Горни Лом са били 14 работници. В това число влизат четирима от село Чупрене, двама от село Горни Лом, жена от Долни Лом, трима души от Чипровци, младо семейство от Средогрив и хора от Монтана и Белоградчик, информира Дарик радио.

Христосков: Ако не се подобрят условията за труд, завод "Миджур" да бъде затворен

Заводът (Миджур - бел.ред.) трябва да бъде затворен, освен ако не бъдат направени сериозни промени в условията на труд. Това заяви служ...

Собственикът на предприятието Валери Митков каза, че според него в момента на взрива вътре са били трима души от ръководството - неговият син, който е изпълнителен директор на завода, началникът на смяна и технологът на фабриката.

На този етап нито министърът на вътрешните работи Йордан Бакалов, нито главният секретар на МВР Светлозар Лазаров, нито ген. Николай Николов, нито собственикът на завода се ангажираха да кажат колко точно работници се водят за изчезнали.

Един от изчезналите се прибирал всяка вечер с думите: "И днес оцелях"

Ръчно обезвреждане на мините. С това се е занимавал един от вероятно загиналите при взрива в цеха до с. Горни Лом, разказаха негови близки.

Съпругата и сестрата на мъжа са пристигнали преди няколко часа на мястото, на което служители на реда са блокирали периметър от 4 км около селото. Двете жени все още не разполагат с никаква информация какво се е случило с техния близък като разказаха, че в дома му са идвали полицаи, за да установят дали е бил на работа, разказва БГНЕС.

Миков за "Миджур": Пестят се пари за безопасност за сметка на печалба

В Северозападна България има огромен проблем с безработицата и съм убеден, че на много места има натиск от работодателите върху работни...

"Всеки ден като се връщаше, казваше "и днес оцелях", разказаха роднините на 44-годишния мъж. По думите им той се е канел да напусне, но все е отлагал.

"Той беше на смяна от 14.30 до 22.30 ч., разказа съпругата. За инцидента в завода първа разбрала неговата сестра от медиите. Веднага след това са правили опити да се свържат с него, но по думите им докато е на смяна така или иначе връзката по телефон е трудно осъществима.


Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com