Германски активисти събарят символично оградите ни с Турция

18004
Германски активисти събарят символично оградите ни с Турция
Снимка: БГНЕС

"Към момента германските активисти не създават проблеми за обществения ред", съобщиха от пресцентъра на МВР. Те са на 30 метра от граничното съоръжение, което е охранявано от органи на МВР. На мястото има засилено полицейско присъствие. 

По-рано днес германските активисти обявиха, че ще протестират срещу оградата по българско-турската граница. Вчера те пристигнаха в България със специална мисия - да изразят позицията си, че днес в Европа не трябва да има стени. По предварителна информация акцията ще протече само символично. 

Връщат кучетата на браздата с Турция

Денонощни наряди с немски овчарки ще охраняват границата с Турция заради засиления емигрантски натиск, съобщиха от ГПУ - Свиленгад. Че...

Днес над 80 активисти, предимно млади хора, потеглиха от Ямбол, където са отседнали, към границата с два автобуса и с леки автомобили. Сред тях има и поляци. Те обясниха, че са от международна организация за защита на правата на човека. Активистите твърдят, че протестът им е само символичен и няма да разрушават оградата защото са против насилието. Тяхната идея е да стигнат до съоръжението и да направят пърформънс в знак на протест, защото са убедени, че тази ограда нарушава правата на бежанците. 

Активистите твърдят, че имат разрешение от полицията да достигнат до оградата, но на място ще се разбере дали действително ще бъдат допуснати или не. Групата потегли от Ямбол към 11:30 часа. 

Цяла сутрин активистите се събираха в един от ямболските хотели. Някои от тях са пристигнали още предната вечер. Около тях имаше засилено полицейско присъствие, но органите на реда категорично подчертаха, че няма нито да ескортират активистите, нито да ги охраняват, тъй като те са свободни граждани. Имат право на свободно движение. 

В същото време полицията няма да допусне да се извършват някакви нарушения или престъпления спрямо българското законодателство.

МВР с нова стратегия - борба с каналджийството

От началото на август усилията на МВР са насочени към противодействието на каналджийството. 472 лица са задържани, които извършват този...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com