Германски активисти настъпиха по мазола Расате и ВМРО

99033
Германски активисти настъпиха по мазола Расате и ВМРО
Снимка: БГНЕС

Германски активисти, които искат да отбележат 25-тата годишнина от събарянето на Берлинската стена със събарянето на незаконни според тях стени из Европа, са привлеки вниманието на заместник-председателя на ВМРО Ангел Джамбазки, който е и евродепутат, и Боян Расате и неговият “Български национален съюз – НД”.

Двамата недоволстват, тъй като активистите имат желание да съборят бодливата тел, която беше сложена по границата с Турция, за да спира набезите на различните бежанци.

Оградата по границата с Турция не спира бежанците

От завършването на строежа на оградата (3 метра висока и 33 км дълга) на границата с Турция вече има 6 опита за проникване на наша тери...

Според позицията на БНС-НД: "С това (събарянето на бодливата тел - бел.ред.) германските толерасти смятат да отворят пътя на хиляди пришълци от Африка и Азия към България. Ние от Български Национален Съюз - НД (СБНЕ) не можем да приемем за нормално на Българска територия да се разпореждат германски анархисти. Пътуващата към България германска измет трябва да бъде спряна на всяка цена, защото намерението им да отворят границата е скандално и обидно за всички Българи!".

Същевременно от ВМРО обясняват, че от седмици "леви радикални групи от ФР Германия организират акция, която ще се опита да наруши целостта на защитните съоръжения на българо-турската и гръцко-турската граница. Акцията е под надслов „ERSTER EUROPÄISCHER MAUERFALL” – „Първо европейско падане на стената“. Планирано е тази група или групи вечерта на 7 ноември или рано сутринта на 8 ноември да навлезе в България през ГКПП – Калотина".

За да не се допусне нарушаване на целостта на оградното съдържание, Джамбазки е изпратил сигнал до министъра на вътрешните работи и до комисар Младен Маринов от СДВР. В него евродепутатът пише: "Предвид факта, че това са крайно леви групи, известни в Западна Европа с радикалните си прояви, включително употреба на насилие, вандализъм, едро хулиганство, моля да проверите изнесената информация. Недопустимо е частни лица и организации да извършват нарушение на целостта на защитното съоръжение - нещо, което по нашия Наказателен кодекс може да бъде квалифицирано като рушене на държавна собственост".

Джамбазки завършва с това, че "няма да допуснем тълпа от крайно леви анархисти да дойдат тук и да рушат оградата". Той твърди, че ако това може да се допусне в Германия, то в България няма как да се случи.

Служебното правителство ще строи истинска ограда на границата с Турция

Ще се отделят средства и ще се подготви проект за цялостно покриване на границата с Турция, откъдето върви основният бежански поток. Т...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com