Германия няма да връща бежанци в България

7880
Германия няма да връща бежанци в България
Снимка: БГНЕС

Германия няма да връща бежанци от територията обратно в България, обяви председателят на Държавната агенция за бежанците Николай Чирпанлиев пред бТВ, предаде Стандарт нюз.

Той допълни, че президентът на Германия Йоаким Гаук е препоръчал на германското правителство да се вземат от България хуманитарно уязвимите бежанци. Чирпанлиев каза, че възможностите на Германия да обезпечи финансово тези групи бежанци са много по-големи, отколкото на България.

Германия ни връща 3000 бежанци

От следващата седмица властите в Германия ще започнат да връщат в България близо 3000 бежанци. Повечето от тях са с хуманитарен и бежан...

България продължава да настоява националната интеграционна стратегия за бежанците в България да бъде финансирана с европейски средства, като в Гърция например Чирапанлиев напомни, че такъв ангажимент е поет от еврокомисаря по вътрешните работи на Европейския съюз Сесилия Малмстрьом преди няколко месеца.

"Ние сме длъжни да искаме (пари), защото без средства няма да можем да интегрираме бежанците. Само за миналия месец има 645 регистрирани нелегално преминали южната граница бежанци. Това са бежанците, които има в над 10 европейски държави в момента, взети заедно", коментира Чирпанлиев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com