Герджиков: СОС няма да се намесва в криминални афери

11818
Герджиков: СОС няма да се намесва в криминални афери
Снимка: БГНЕС

Опитите да се намеси институцията Столична община и респективно Столичен общински съвет в една очевидно чисто криминална афера е пълен абсурд. Това каза за председателят на Столичния общински съвет Елен Герджиков във връзка с информацията, че в Столичната община се проверяват два договора от преди 7 години за извозване на софийските бали с боклук към различни градове, предаде "Фокус".

„Атанас Мерджанов не е само народен представител, но и председател на една от най-важните комисии в Народното събрание. Смятам, че опитите да се намеси институцията Столична община и респективно Столичен общински съвет в една очевидно чисто криминална афера е пълен абсурд. Като председател на Общинския съвет не мога да остана безучастен към този фарс, който се разиграва в Народното събрание – да се напада общината с внушение и с недоказани твърдения по схемата „не мога да потвърдя, но не мога да отрека” наистина е безобразие. По тази схема може да се каже всичко за всеки”, подчерта Герджиков.

Герджиков: Акциите в Общинска банка и Столична община бяха рутинни

Реална проверка в Общинска банка не е имало, присъствието на полицията там и в Столична община бе част от рутинни процедури, които са п...

По думите му Столична община няма сключени договори с фирмата, която се споменава в докладите на МВР. През 2009 г. тази фирма е участвала в конкурс на Столична община за извозване на бали и не печели този конкурс. Същата фирма, която се споменава в докладите на МВР, през 2008г. е била наета от фирмата, която е спечелила конкурса за извозване на балите т.е. няма нищо общо със Столична община.

„Била е наета от фирмата, която е спечелила конкурса. Въпреки това кметът Йорданка Фандъкова е назначила още миналата година проверка за тези взаимоотношения със съмнение, че там има нещо нередно резултатът, от която проверка още миналата година е пратен в прокуратурата. В края на февруари 2014г. получаваме писмо до мен и до Фандъкова, с което прокуратурата отказва да образува производство в резултат на тази проверка. Ние твърдим, че там има нещо нередно, прокуратурата казва „Не, всичко е ок”. Ако в тази ситуация МВР, народният представител Атанас Мерджанов или който и да е български гражданин има някаква информация, че има нещо нередно, нека дойде, нека информира прокуратурата и столична община, за да бъде възобновено разследването, което ние сме инициирали още преди година и половина. Това е нашият апел”, допълни той.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com