Ген. Червенков: Трябва разграничение между полицаите и чиновниците в сектор "Сигурност"

5365
Ген. Червенков: Трябва разграничение между полицаите и чиновниците в сектор "Сигурност"
Снимка: БГНЕС

Трябва да има ясно разграничение между полицаите и чиновниците в сектор "Сигурност". Това заяви бившият директор на военното разузнаване ген. Чавдар Червенков, предаде "Фокус".

Според него предложенията на финансовия министър Владислав Горанов са логични и е необходима реформа в сектор "Сигурност".

Бизнесът: Обществото няма усещането да е гарантирана сигурността на гражданите

Национално представителните работодателски организации са силно обезпокоени от вълната от полицейски протести в страната. Без...

Едно от предложенията на финансовото министерство е да се радели администрацията на МВР от служителите на терен при категориите труд.

"Тук обаче не трябва да се отива в другата крайност. Полицаите, тези които са на първа линия, на улицата са едно, но всички останали са трета категория и едва ли не са ненужни. Не трябва да се забравя, че дейността на МВР, на армията и на Специалните служби е единен процес и резултатите са плод на колективния труд“, допълни ген. Чавдар Червенков. По думите му, за да се изпълни задача или да се разреши някакъв въпрос участват хора, които имат различен статут и квалификация, но всички всъщност допринасят за крайния резултат.

"Да, трябва да има диференциране, но по този въпрос трябва да се подходи много внимателно и отговорно. Естествено е, че този на който трудът му е по-рисков да получи по-висока компенсация, каквато и форма да има тя“, уточни бившият директор на военното разузнаване.

Ген. Червенков допълни, че една част от служителите не заработват необходимото и все пак получават социални облаги, което според него е неправилно. Доверието на гражданите в полицията не е особено високо, което също е основен проблем, каза още ген. Червенков.

Полицаите сами са си виновни, че никой не ги подкрепя

Народът правилно не подкрепя полицията си. Правилно не й вярва и не я харесва. Може би не "правилно", по-скоро разбираемо. Българската...

Днес в цялата страна имаше протести на служителите от сектор "Сигурност".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com