Габрово посреща благотворителния концерт на кампания "Хепатитът до мен"

13355
Габрово посреща благотворителния концерт на кампания "Хепатитът до мен"

Тази събота (26.04) Габрово ще стане четвъртият домакин на благотворителен концерт в подкрепа на борбата с хепатита. За място е избрана зала Възражданеа, а началният час е 19:00 часа, съобщават от пресцентърна на фондация „Христо Гешов".

За да защитят кампанията на хепатитно болния Христо Гешов, в града ще пеят Дует Шик, Софи Бард, Искрен Пецов, Стефани Борисова, гласът на Лили Иванова - Джулия Христова, Тодор Георгиев и фолк певицата Джоана.

Музикалното турне срещу хепатита продължава

Още благотворителни инициативи организират от Фондация „Христо Гешов“. Музикалното турне срещу хепатита даде старта си в Лу...

Музикалното турне срещу хепатит започна в началото на тази година в гр. Луковит и премина през няколко града в страната. С всички събрани средства от благотворителни инициативи от организацията планират да закупят скринингови тестове за хепатит Б и Ц, с които ще изследват българското население.

„Очакванията ни в Габрово са големи. Сигурен съм, че много габровци ще подкрепят една такава инициатива и ще застанат зад нас. Следващата седмица ще гостуваме в Плевен, след което веднага започваме да изследваме за хепатит, а концертите приключват . Времето вече е хубаво и мисля, че е време да предоставим възможността на всички българи да получат своя резултат за хепатит. Надяваме се след скрининговите акции да има все по - малко положителни резултати." - каза Христо Гешов.

Христо Гешов е носител на вируса хепатит Б. В края на миналата година той започна да води битка освен с вируса, но и със здравната система в България, като настояваше за повече права на болните от „тихият убиец". Христо беше готов да жертва живота си като отказа да приема животоподдържащото си лекарство докато от здравното ведомство не приемат исканията му. На този етап от време едно от исканията му беше изпълнено - включване на чернодробните ензими в пекаета за безплатни изследвания.

 

Фондация "Христо Гешов" с благотворителна вечер в помощ на кампанията

Благотворителна вечер в Червен бряг, в подкрепа на борбата с хепатита, организират от Фондация „Христо Гешов“ и Ресторант &...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com