ГЕРБ отлага спорните промени в пенсионната реформа?

17043
ГЕРБ отлага спорните промени в пенсионната реформа?

ГЕРБ ще отложи предложените спорни промени за пенсионните осигуровки. Те не получават одобрението на коалиционнните партньори от  Реформаторския блок, както и на подкрепящите правителството Патриотичен фронт и АБВ.

Решението изненадващо е било съобщено от шефа на групата на ГЕРБ Цветан Цветанов тази сутри в 8.30 ч., когато се е провеждал председателски съвет. От него недоволен е останал финансовия министър Владислав Горанов, който е обявил, че ще говори с премиера Бойко Борисов промените не се отлагат. Според източници в управляващите партии и в момента споровете продължават. Горанов не отстъпвал от позицията си предложените поправки да се гласуват, пише Дневник.bg

Първанов: Пенсионната реформа е признак за бъдеща коалиция ГЕРБ - ДПС

Няма да подкрепим в парламента готвената пенсионна реформа. Това категорично заяви лидерът на АБВ Георги Първанов. Ще гласуваме против...

Докато са обсъждали приемането на стратегията за съдебната реформа, Цветанов заявил, че се отлагат до март всички текстове, с които се вкарва в действие прехвърлянето на пенсионни осигуровки от частните пенсионни фондове в Националния осигурителен институт (НОИ). Те трябваше да бъдат гласувани днес или утре на второ четене в пленарна зала.

Малко по-късно към срещата се присъединил и финансовият министър Владислав Горанов, който се счита за инициатор на промените. Той се е разгневил и заявил, че отива да води телефонен разговор с премиера Бойко Борисов. Цветанов отвърнал, че "и да говори, и да не говори, вече е взето решението".

На срещатата, освен председателите на парламентарните грури, са присъствали и вицепремиерът Меглена Кунева и министърът на правосъдието Христо Иванов.

Засега няма коментари и потвърждения от председателя на бюджетната комисия в парламента Менда Стоянова, която придвижва поправките.

Калфин разбрал за пенсионната реформа в последния момент

Скандалът около тихомълком предложените спорни промени в пенсионното осигуряване продължава да тресе държавата. Оказа се,че социалният ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com