ГЕРБ купили бронирани лимузини за Бойко Борисов и Цветан Цветанов

30602
ГЕРБ купили бронирани лимузини за Бойко Борисов и Цветан Цветанов

Две бронирани лимузини "Ауди А8" си е купила партия ГЕРБ директно от представителство на марката автомобили в Майнц, Германия. Колите са за лидера на партията Бойко Борисов и заместник-председателя Цветан Цветанов, съобщава БГНЕС, позовавайки се на вестник "Труд".

Датата на покупката е 27 май, а в публичния регистър на партията пише, че стойността на колите е съответно 202 206 и 166 596, но не е уточнена валута - евро или лева. Според източници на изданието ставало дума за лева, въпреки че покупката е от Германия. Ако се съди по цената, колите не са нови, защото базовият модел върви 138 000 евро, според сайта на магазина, откъдето са купени. Освен това са от по-стария модел. Цената би скочила доста отгоре, ако колите са бронирани.

Леките коли са поръчани по спешност, след като Борисов и вицето му Цветан Цветанов излязоха от изпълнителната власт, но заради висока степен на застрашеност все още и двамата имат сериозна охрана от НСО. Нови бронирани лимузини от държавната охрана се полагат на първите мъже - премиер и президент. След края на мандата им във властта Борисов и Цветанов получили от НСО по-стари, макар и надеждни и защитени мерцедеси. С един от тях се движеше Георги Първанов, когато бе президент. ГЕРБ обаче предпочели да потърсят по-нови лимузини за шефовете си и успели за около 360 000 лв. Парите са от държавната субсидия на бившите управляващи. От данните в публичния регистър на ГЕРБ става ясно, че през май и юни партията се е сдобила с още два автомобила, но в документите не пише какви марки. Двете возила на по-скромна цена - съответно 78 300 лв и 43 000 лв.

Радан Кънев: Борисов лъже

Казаното от Борисов е лъжа. Финансирането на политическите партии е публично и прозрачно, и може да бъде проверено. Това каза председат...

Междувременно заради напускащите ГЕРБ бивши депутати Цветанов привиквал всички действащи избраници на партията, за да ги "профилактира" дали биха напуснали, пише още изданието.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com