ГЕРБ искат обезпечаване на имуществото на КТБ

23531
ГЕРБ искат обезпечаване на имуществото на КТБ

От ГЕРБ поискаха главният прокурор да предприеме необходимите действия за обезпечаване на имуществото на КТБ, за да не бъдат активите й разпродадени.

Писмото, адресирано до Сотир Цацаров, Националната агенция по приходите и Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество, е публикувано в официалния профил на Бойко Борисов във Фейсбук, предаде БГНЕС.

"Като председател на най-голямата парламентарно представена политическа партия и във връзка с опасенията на българските граждани, общините, търговските дружества и други, че активите на Корпоративна търговска банка АД могат да бъдат разпродадени, се обръщам към Вас като гарант на законността в рамките на законовите си правомощия да предприемете необходимите мерки за обезпечаване имуществото на банката (движимо и недвижимо). По този начин ще бъде гарантирано, че интересите както на вложителите, така и на държавата, ще бъдат удовлетворени при приключване на наказателните или гражданските производства срещу причинителите на банковата криза", се казва в писмото, подписано от Борисов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com