"Февруарци" заговориха: Протестът изглежда беше планиран и подготвен

22391
"Февруарци" заговориха: Протестът изглежда беше планиран и подготвен
Снимка: БГНЕС

На 2 септември служебният премиер професор Георги Близнашки заяви, че много хора са дерибействали в НЕК. Пратихме сигнал на база това изявление до прокуратурата – нека каже Сотир Цацаров защо тези хора още са в НЕК, заяви едно от лицата на февруарските протест Янко Петров.

Друго от лицата на протестите през февруари – Йоана Иванова, сподели, че не вярва сега да има такава реакция на увеличението на цената на тока, каквато преди година и половина. И призна, че февруарският протест беше манипулиран и подклаждан. На въпроса „Кой?”, Иванова и Янко Петров не отговориха пряко, но припомниха – заради този протест Бойко Борисов си подаде оставката. Може да е имало игра и от двете страни – и от Борисов, и от Тройната коалиция, защото Борисов разчиташе да се върне бързо на власт с избори, но сметките му бяха объркани. Да не забравяме как трите ЕРП-та едновременно пуснаха напомпани сметки и протестите тръгнаха, посочи и Дончо Дудев, още едно от лицата на февруарските протести.

Дончо Дудев към Бареков: Ти си лъжец

Четвъртият на европейските лидери Николай Бареков, който в изборната нощ си позволи да наговори куп високомерни приказки, получи пореде...

И тримата обаче бяха категорични, че кукловодите на протеста са го изпуснали от контрол, след като се появило протестното февруарско движение. Не очаквахме да сме толкова твърди, заявиха в един глас Петров, Иванова и Дудев пред Нова телевизия.

Какво трябва да се случи, че да се изгонят ЕРП-тата, след установени 272 нарушения? Защо Сотир Цацаров нагнети напрежението около КТБ? Докога организирана престъпна група ще ни управлява, попита Петров.

Иванова заяви, че след пика на февруарските протести много политически партии са търсили протестиращите, за да ги привлекат в редиците си. Иванова поясни, че пример как се използват протестите за политическа кариера е Ангел Славчев – човекът, който стана зам.-председател на ББЦ и напусна Бареков със скандал, твърдейки че той има вързки с Делян Пеевски. Иванова дори намекна, че Славчев е „спуснат” за манипулация на протестите.

Демокрацията не е да отидеш веднъж на четири години да си пуснеш бюлетината. Ние предложихме нов Изборен кодекс, предложихме го на пародията, наречена „кръгла маса”, водена от Мая Манолова, но нищо не се промени. Искахме поправки, за да могат и малките партии да влязат в парламента и повече хора да се почувстват представени, подчерта Дудев.

Протестиращите от февруари 2013: Обещанията не са изпълнени, протестът еволюира

Почти година след февруарските протести хората, които по това време станаха известни като лица на тогавашното недоволство, се събраха в...

За финал тримата поискаха МВР да изкара статистика колко валидни лични карти има в България и да се направи сверяване с изборните списъци.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com