Фандъкова: Натискът към София е твърде голям

26468
Фандъкова: Натискът към София е твърде голям

С решение на правителството бяха отворени още два центъра за бежанци. От години работи центърът в „Овча купел”. Това каза в интервю за предаването на БНТ „Денят започва” Йорданка Фандъкова, кмет на София. Тя допълни, че в момента всички центрове за бежанци са със запълнен капацитет, поради което не бива да се приемат повече бежанци там, където няма капацитет, защото това не е добре нито за тях, нито за районите, където те се намират.

Кметът Фандъкова изрази своето притеснение, че след като получат статут, бежанците ще потърсят работа, квартири, но е възможно някои да не се справят и тогава трябва общината да има готовност през зимата за повече центрове за настаняване и повече социални кухни.

„И мисля, че по това в момента трябва да се работи. Не да чакаме да се случи и тогава отново да мислим как да се справим с тази ситуация. Аз изпратих специално писмо и ще поискам среща със социалния министър. Нямам още отговор, но ще поискам среща, за да обсъдим този въпрос. Аз го поставих пред министър-председателя на среща.

Мисля, че се подценява този въпрос в момента. Към София натискът е твърде голям, не само от хората, които са настанени тук в София, но аз очаквам през зимата да има и по-голям натиск от цялата страна. Това се случва всяка година. В момента има повишено полицейско присъствие около центровете. За мен важната задача е сигурността и спокойствието на гражданите в районите”, каза още Йорданка Фандъкова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com