Фандъкова: Язовирите се изпускат контролирано

11627
Фандъкова: Язовирите се изпускат контролирано
Снимка: БГНЕС

Нивата на реките са завишени – от порядъка на 20 до 50 см, но за момента няма база за притеснения. Общинските язовири се изпускат контролирано и се наблюдават денонощно, съобщи в ефира на БНТ кметът на София Йорданка Фандъкова.

За изминалото денонощие до столичните екипи на звеното за аварийни дейности няма подадени сигнали, свързани с проливните дъждове, съобщи тя.

Тежко е положението с язовирите, пълни са на 81%

По данни на екоминистерството в комплексните и значими язовири има 5,2 млрд. куб. метра вода, което представлява 81% от общия им завире...

„Има райони в София, в които все още нямат канализация и затова е много важно час по-скоро да се реши въпроса за бенефициентите по ОП „Околна среда“ за новия програмен период. Имаме подготвени около 90 проекта за изграждане на канализация и чакаме да се отвори програма, за да можем да продължим“, посочи Фандъкова.

Тя обясни, че в момента се работи по проектите, защитени през изминалия програмен период – в кварталите „Банкя“, „Люлин“ и „Овча купел.

„През 2006 г. 30% от града нямаше канализация. От тогава досега изградихме около 90 км, а само за тази година – около 40 км. Именно за да не прекъсне този процес, трябва час по-скоро този въпрос да се реши“, посочи Фандъкова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com