Фамилия Рашкови иска да се засели в с. Труд, хората се готвят за бунт

24349
Фамилия Рашкови иска да се засели в с. Труд, хората се готвят за бунт
Снимка: БГНЕС

Представители на фамилията на Кирил Рашков са правили огледи натри къщи в селото с намерението да ги купят и да се заселят тук. Това каза за БТА кметът на с. Труд Николай Копринков. Искам да разбера подробности и да говоря със собствениците, не искам да насаждам омраза, но Рашкови не са добре дошли тук, допълни кметът.

Информацията, че Рашкови възнамеряват да се преселят в Труд дошла от кардараши от техния клан в селото. Те потвърдили пред Копринков, че представители на семейството са правили огледи. Кметът прекъснал отпуската си и дошъл на работа, за да проучи ситуацията. Цял ден ми звънят по телефона, а в кметството идват хора и питат какво ще правим, колеги кметове ми се обаждат за подкрепа, каза той. "Имаме буйни младежи в селото, те заявяват, че са готови да колят, бесят и трепят", обясни Копринков.

Адвокатът на Цар Киро е осъден за клевета

Старозагорският съд потвърди присъдата на Асеновградския, с която адвокатът на Кирил Рашков, Васил Марков бе осъден за клевета, преда...

"За мен най-важното е Рашкови да разберат, че не трябва да купуват къщи при нас, Катуница ще им се види като розов сън", добави кметът.Едната от къщите се намира срещу параклиса в селото. Тя е чисто нова, а на оградата и виси табела "Продава се". "Ще се вдигнем на бунт, не ги искаме", казват съседи на имота. А младите хора в селото са категорични, че ако Рашкови се заселят в Труд, ще стане "втора Катуница".

Самият Кирил Рашков в момента е в ареста във връзка с разбит канал за наркотици. "Засега сме в Пловдив", коментира дъщеря му Събка Рашкова.

 

 

Съдът остави Цар Киро в ареста

Кирил Рашков остава в ареста, потвърди днес състав на Апелативен съд-Пловдив мярката за неотклонение, издадена от Окръжен съд, предад...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com