Евгени Стоев от ГЕРБ стана шеф на Комисията за избор на омбудсман

6582
Евгени Стоев от ГЕРБ стана шеф на Комисията за избор на омбудсман
Снимка: БГНЕС

Евгени Стоев от ГЕРБ ще бъде председател на Комисия за произвеждане на тайно гласуване при избора на омбудсман. Това стана ясно по време на днешното пленарно заседание, информира БГНЕС. 

Народното събрание прие Проект за решение за избиране на Комисия за произвеждане на тайно гласуване при избора на омбудсман. Комисията се избира, съгласно раздел V от правилата за избор, приети с Решение на Народното събрание от 8 юли 2015 г. 

9 депутати броят бюлетините за омбудсман

Девет депутати ще броят бюлетините от тайното гласуване за омбудсман в четвъртък. Във вторник по време на извънредното заседание на пар...

Комисията ще включва 9 народни представители, по един от всяка Парламентарна група и един независим депутат.

Освен Евгени Стоев, който е представителят на ГЕРБ, в състава на комисията влизат още Георги Търновалийски от БСП, Хюсеин Хафъзов от ДПС, Иван Иванов от РБ, Валентин Касабов от ПФ, Стефан Кенов от БДЦ, Меглена Александрова от Атака, Иван Иванов от АБВ, Анна Баракова-независим народен представител.

Сегашният омбудсман Константин Пенчев и соцдепутатката Мая Манолова вече бяха изслушани в комисията по вероизповедания. Предварителните нагласи сочат, че Манолова може да събере повече гласове. Подкрепа за социалистката ще дадат и депутати от ГЕРБ, които коментираха неофициално, че червената фурия е по-подходяща за поста обществен защитник. И се е представила много силно на изслушването миналия четвъртък.

 

К. Пенчев: Ще се опитам да се преборя с езика на омразата

„Ще се опитам да се преборя с езика на омразата, да бъда обединител между гражданите и институциите, но и между протестиращи и ко...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com