"Етъра" показва историята си в снимки

17253
"Етъра" показва историята си в снимки
Снимка: Actualno.com

Изложба на открито "Мечта вградена в камък и дърво" в АЕК "Етър"-Габрово представя историята на комплекса в снимки.

Посветена на 50-годишнината от първата копка на музея и историята около създаването му, уредниците Величка Илиева и Росица Бинева доразвиват през 2014 г. идеята, за да разширят изложбата и представят Архитектурно-етнографски комплекс "Етър" в цялото му многообразие.

Придошла река наводни "Етъра"

Паркингът на Етнографския комплекс "Етъра" е наводнен, а калдъръмът на входа на музея е изронен, след като водите на река Сивек са прид...

На постерите с текстове и богат снимков материал са представени първите майстори, строителството на емблематични сгради, отбелязването на празниците от народния календар, възстановките, които допълнително оживяват музея на открито, едни от най-интересните гостуващи изложби, които представят бита, традициите и занаятите и на други райони на страната, предаде КРОСС.

Най-мащабното събитие в музея, Панаира на занаятите, също е представено с много цветни снимки, пресъздаващи настроението на празника и информация за началото на идеята. Следващите два постера разказват за приемствеността, която музея прави между поколенията, като е един от първите музеи в страната с традиции в работата с младежка публика. Изложбата завършва с почитането на по-важните дати в историята на музея и със снимки от годишнините на АЕК "Етър".

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com