Емилия Масларова се изправя пред съда за длъжностно присвояване

20126
Емилия Масларова се изправя пред съда за длъжностно присвояване

В Софийски градски съд днес беше даден ход на делото срещу бившия министър на труда и социалната политика Емилия Масларова и други подсъдими.

Освен Масларова подсъдими са бившият заместник-министър на труда и социалната политика Димитър Димитров, бившият главен секретар на министерството Иван Пенев, бизнесмените Венцислав Драганов и Михаил Методиев и пълномощникът на министерството Росен Стефанов, информира bTV.

Масларова е подсъдима за престъпления по служба и длъжностно присвояване в особено големи размери. Започна разпит на единствения свидетел за днес - Антоанета Дамаскинова.

Според прокуратурата Масларова е присвоила над 11 млн. лева при ремонт на социален дом в Стара Загора в периода от ноември 2007 година до 15 май 2009 година. За да могат да се присвоят  парите, след превеждането им по сметката на фирмата-изпълнител, те били отклонявани чрез съставяне и използване на неверни счетоводни документи.

Обвинението твърди, че Емилия Масларова е заобиколила Закона за обществените поръчки, а присвоените средства са били инвестирани в няколко дружества, контролирани и управлявани от Методиев и Драганов.

По делото има показания на анонимен свидетел, според когото през 2008 година той четири пъти носил пари в брой на Масларова по поръчение на Драганов. Ролята на Росен Стефанов била да заблуди служители в социалното министерство с неверни констатации от проверката на ремонта. Той е обвинен, че като пълномощник е преподписвал изготвени от  Методиев протоколи с невярно съдържание за извършени строително-монтажни работи на обекта.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com