Елена Маркова поема Агенцията по вписванията

13197
Елена Маркова поема Агенцията по вписванията
Снимка: Getty Images / Guliver

След като вчера стана ясно, че шефът на Агенцията по вписванията Венцислав Спиридонов е бил уволнен, днес от Министерство на правосъдието обявиха кой ще заеме неговия пост. Това ще бъде Елена Маркова, която досега заемаше длъжността на заместник на изпълнителния директор.

Спирдонов е освободен въз основа на текст от Закона за администрацията , който позволява на назначаващия орган да извърши уволнение по своя преценка без предизвестие.

Шефът на Агенцията по вписванията е уволнен?

Изпълнителният директор на Агенцията по вписванията Венцислав Спиридонов е бил уволнен днес. От Министерство на правосъдието нито потвъ...

На 21 март приключи назначената със заповед на премиера Бойко Борисов проверка в Агенцията по вписванията, извършена от държавни инспектори от Главния инспекторат към МС. Докладът от проверката е получен в Министерството на правосъдието на 24 март. Направените в него констатации, изводи и препоръки сочат за сериозни нарушения в работата на длъжностните лица по вписванията, в организацията на работата в Търговския регистър, практиката по договорите за възлагане на обществени поръчки и контрола върху тяхното изпълнение и др.

Комисията по проверката препоръчва дълъг списък от организационни мерки за отстраняване на констатираните пропуски и несъответствия, сред които търсене на дисциплинарна отговорност от длъжностните лица по регистрация, допуснали нарушения при изпълнение на служебните им задължения, както и дисциплинарна отговорност от директора на дирекция "Длъжностни лица по регистрация".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com