Един от последните топли дни през ноември

13085
Един от последните топли дни през ноември
Снимка: БГНЕС

Днес времето ще остане без съществена промяна - все още сравнително топло за периода. В по-голямата част от страната ще преобладава облачно време. Временни разкъсвания и намаления на облачността ще има над югозападните райони. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН, съобщи за Агенция "Фокус" Орлин Лазаров, дежурен синоптик.

В останалата част от страната на места ще има слаби превалявания. На много места в низините преди пладне ще има мъгли, които в западната част на Дунавската равнина ще се задържат почти през целия ден. Там и дневните температури ще са по-ниски до 8 - 10 градуса, в останалата част от страната 10° - 15°, в югозападните райони поради повечето слънчеви часове до 16 - 18°. Вятърът и в Източна България вече ще е слаб, запазвайки се от юг.

Остава топло за сезона, максимални температури между 10° и 15°

Днес времето в страната ще остане сравнително топло за втората половина от ноември. Динамично, с променлива, по-често значителна облачн...

Сутринта минималните температури в повечето места ще са между 6° и 11°. По Черноморието ще е предимно облачно. Очакват се и слаби превалявания. Вятърът ще е слаб от изток. Много малка дневна амплитуда на температурата, сутринта от от 10 - 12°, след обяд до 12 -4°. Вълнението ще е 2-3 бала - слабо. Вятърът по високите части на планините чувствително ще отслабне, запазвайки се от южната четвърт. Ще бъде предимно облачно, на места и краткотрайно ще превали. Макар и временно, но над Рила и Пирин ще има чувствително намаление на облачността. Дневна температура на 1200 м.н.в около 8-9°, на 2000 около 2°.

В събота валежите ще спрат. Облачността ще се разкъса и временно ще намалее. В Източна България ще духа умерен южен вятър. В неделя отново ще преобладава облачно време, в Западна и Централна България ще превалява дъжд. Там вятърът ще се ориентира от запад и температурите слабо ще се понижат. В източните райони южният вятър ще се усили, ще остане топло и почти без валежи.

В понеделник ще завали и в Източна България. От северозапад, с умерен и силен вятър, ще започне да нахлува студен въздух. През нощта срещу вторник, с понижението на температурите в Северна България и високите котловинни полета дъждът ще премине в сняг.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество