Един месец на протест

11001
Един месец на протест

Официално вчера протестите срещу правителството на Пламен Орешарски и срещу 42-рото Народно събрание навършиха един месец.

По данни на полицията, която беше много критикувана за статистиката си и обясни, че брои само хората на самия площад "Независимост", в протеста в столицата са се включили 2500 души.

В Банкя протестираха срещу концесията на банята

Стотици жители и гости на Банкя се вдигнаха на първия си протест в защита на най-големия символ на града – минералната баня, коят...

Протестиращите се събраха на площад „Независимост”, като тази вечер сред тях имаше група мъже и жени, облечени като участници във Френската революция. „Революционерите” скандираха „Нас не ни е страх”, „Свобода”, „Революция” и „Победа”.

През пространството пред Министерски съвет премина линейка, като протестиращите незабавно й направиха път и почти не се наложи линейката да намали скоростта си, предаде Агенция "Фокус".

Снощи шествието промени маршрута си. Протестиращите останаха известно време пред Народното събрание, където скандираха „Оставка”. След това блокираха движението на Орлов мост, съпровождани от ударите на тъпани и барабани. После протестиращите се разделиха на групи, като част от тях продължи по бул. „Евлоги и Христо Георгиеви”, а оттам се насочи по ул. „Оборище” към Народното събрание. Друга част от протестиращите останаха на Орлов мост. Сред участниците в шествието имаше много семейства с деца, големи групи от колоездачи. Засилено беше полицейското присъствие както на Орлов мост, така и в района на Софийския университет „Св. Климент Охридски”, където движението също беше спряно.

По-късно част от протестиращите се върнаха пред парламента. Чрез светлина от прожектор върху сградата на Народното събрание се изписваха думите „Мафия” и „Оставка”. Пред Народното събрание бяха и хората, облечени като участници във Френската революция. По данни на СДВР протестът е протекъл спокойно, без нарушения на обществения ред и провокации. Протести се проведоха и в Пловдив.

Протестиращи пред НДК отново подкрепиха Орешарски

Пореден контрапротест в защита на правителството на Пламен Орешарски се провежда пред НДК в София, предаде БГНЕС. "Искаме да работим, ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com