ЕП ни одобри "капка в морето" помощ за бедствията от зимата

3576
ЕП ни одобри "капка в морето" помощ за бедствията от зимата
Снимка: БГНЕС

България да получи близо 6,4 млн. евро помощ от европейския бюджет за преодоляване на щетите от тежките наводнения през януари–февруари 2015 г., стана ясно на пленарната сесия на Европейския парламент днес (6 октомври).

Парите са част от пакет от 16,3 млн. евро за възстановяване на инфраструктурата в България и Гърция вследствие на природни бедствия в началото на годината и ще дойдат от Фонд „Солидарност“ на ЕС. Точният размер на помощта е 6 377 815 евро. За Гърция точният размер на помощта е 9 896 950 евро.

Получаваме 6,4 млн.евро от ЕС за зимните бедствия при щети за 243 млн.евро

България ще получи близо 6,4 млн. евро от ЕС за справяне с последиците от бедствията през януари и февруари тази година. Решението вече...

Фонд "Солидарност" ще покрие част от разходите, които България е направила, след като силен дъжд и предизвикани от него наводнения и свлачища причиниха сериозни щети на диги, комуникационни мрежи и пътища, както и на частни домове и обществени сгради. Става въпрос за периода януари-февруари тази година. Особено засегнат бе югоизточният регион на страната. Всъщност парите от ЕС изглеждат като капка в морето на фона на общата сума, необходима за справяне с последиците от тежката зима, а именно - 243 млн. евро.

Помощта за Гърция в размер на 9,9 млн. евро е за щети, причинени от наводнения през февруари 2015 г. в два региона: Еврос (Източна Македония и Тракия) и Централна и Западна Гърция.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com