Дъждовете ще са по-слаби и на по-малко места

7720
Дъждовете ще са по-слаби и на по-малко места
Снимка: Gettyimages

Днес валежите ще са в процес на спиране, ще са по-слаби и на по-малко места. Ще има и временни разкъсвания на облачността. Привечер над югоизточните райони от страната ще се развие мощна купесто-дъждовна облачност и през нощта срещу четвъртък там ще има интензивни валежи. Ще духа слаб, в източните райони от страната – до умерен североизточен вятър. Максималните температури, в повечето места, ще са между 18° и 23°. В София – около 17°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН, съобщи за Агенция „Фокус” дежурният синоптик Мартин Славчев.

Над Черноморието ще преобладава облачно време с временни разкъсвания на облачността над северното крайбрежие. Привечер над южното крайбрежие ще се развие мощна купесто-дъждовна облачност и през нощта срещу четвъртък там ще има интензивни валежи. Очакват се значителни количества. Ще духа умерен до силен североизточен вятър. Максималните температури ще са 20° – 22°, вълнението на морето ще е 3 – 4 бала. Температурата на морската вода е 24° - 25°.

Дъждовете няма да спрат

С временни прекъсвания валежите в Западна и Централна България ще продължат. По-интензивни ще са в западната половина на страната, съ...

Над планините ще бъде облачно, преди обяд - все още с валежи, но в процес на отслабване и спиране. В ранните сутрешни часове по високите части на Рила и Пирин дъждът ще се примесва със сняг. Ще духа умерен до силен вятър от източната четвърт. Максималната температура на височина 1200 метра ще е

около 12°, на 2000 метра – около 7°.
В четвъртък ще има по-продължителни и по-значителни разкъсвания и намаления на облачността, вероятност за превалявания има главно за планинските и крайните източни райони. Дневните температури слабо ще се повишат и максималните ще са между 20° и 25°. В петък ще бъде предимно слънчево. Сутринта ще е и почти тихо, по-хладно, на места в низините с намалена видимост. През почивните дни температурите ще се повишат. В събота също ще преобладава слънчево време, но от запад на изток ще има временни увеличения на облачността и на отделни места, главно в планинските райони ще превали.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com