Дъждове над Източна България все още може да има

8323
Дъждове над Източна България все още може да има
Снимка: Thinkstock

И преди обяд над Източна България ще бъде с по-значителна облачност, докато в останалата част от страната ще преобладава слънчево време. Около и следобед ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места в източната половина от страната и планинските райони отново ще превали и прегърми. Вятърът ще е слаб. Максимални температури ще са между 25° и 30°, по-ниски от типичните за месеца. Това съобщи за Агенция "Фокус" дежурният синоптик Орлин Лазаров от Национални институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН.

По Черноморието облачността ще бъде по-често значителна. Около и следобед ще има и краткотрайни превалявания придружени от гръмотевици. Вятърът ще е слаб, предимно от северозапад. Максималните температури по крайбрежието ще са между 25° и 27°. Вълнението ще е слабо, около 1-2 бала. Температурата на морската вода е 22°-24°. До обяд над планините ще е предимно слънчево. Около и следобед ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност. В планините от югозападната част на страната ще е почти без валежи, но в Стара Планина и Източните райони се очакват и краткотрайни превалявания и гръмотевици. Вятърът по билата ще е умерен от север. Ще настъпи и слабо повишение на температурите. На 1200 м.н.в се очакват около 19°, на 2000 около 11°.

Дъждовна събота на морето

Облачността от североизток ще се увеличи и вплътни. До обяд в източните, а по-късно и в централните райони на страната ще има валежи ...

В началото на следващата седмица ще преобладава слънчево време, около и следобед над източните и планинските райони ще се развие купеста облачност, но само на изолирани места слабо ще превали. Температурите ще започнат бавно да се повишават и максималните ще бъдат между 27° и 32°. Във вторник и сряда ще бъде слънчево, след обяд над планинските райони с развитие на незначителна купеста облачност. Температурите ще продължат да се повишават и ще се установи горещо време.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com