Дъжд с гръмотевици утре

6259
Дъжд с гръмотевици утре
Снимка: Getty Images / Guliver

Атмосферното наляганее по-ниско от средното за април и ще продължи да се понижава. През нощта по-значителна облачност ще има над западните райони, където на места ще превали. Утре ще има по-често значителна облачност, съобщи дежурният синоптик Анна Дякова.

Преди обяд в Западна България, а по-късно на много места в страната ще има превалявания от дъжд, придружени с гръмотевици. Вятърът ще е слаб, в Източна България до умерен от юг, югоизток. Минимални температури между 9° и 14°, максимални от 18° - 20° в северозападните до 23° - 26° в южните райони.

Слънчева и топла неделя

Преди обяд времето над страната ще бъде предимно слънчево. Около обяд от запад облачността ще се увеличи, предимно средна и висока, н...

Над Черноморието ще се заоблачи и на места ще превали, възможно е да прегърми. Вятърът ще бъде слаб, до умерен от югоизток, поради което и максималните температури ще са по-ниски - между 16° и 21°. Вълнението ще бъде 2-3 бала. Температурата на морската вода е от 11° по северното, до 14° по южното крайбрежие.

Над планините ще има значителна облачност и на много места ще превали и прегърми. Ще духа умерен, по високите части до силен вятър от южната четвърт, който след обяд ще се ориентира от запад и привечер ще отслабне. На 1200 метра дневната температура ще достигне 13°-14°, на 2000 метра около 6°.

В сряда вятърът от запад-северозапад ще се усили, в Дунавската равнина и по-късно на места в Източна България и силен. По-значителна облачност и превалявания на повече места ще има в Източна България и Рило-Родопската област. Дневните температури ще се понижат и максималните ще са предимно между 16° и 21°, в югоизточните райони до 24°.

В четвъртък и петък ще е почти тихо, сутрин ще е по-хладно с минимални температури предимно между 5° и 10°. Ще преобладава слънчево време и дневните температури отново ще се повишат, в петък до 19°-24°. По-късно през деня в петък ще се развие купеста облачност и на отделни места ще превали краткотрайно.

Облачна събота, на места ще превали

На 25 април ще има значителна облачност и на много места ще превали дъжд. В следобедните часове в отделни райони е възможно да прегър...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com