Дъжд и вероятност за градушки на 24 май

13284
Дъжд и вероятност за градушки на 24 май
Снимка: Thinkstock

Облаци и дъжд очакваме за празника на буквите и славянската писменост въпреки слънчевите лъчи, с които ще започне 24 май.

Времето в неделния ден ще бъде предимно слънчево с висока облачност. Около и след обяд над западната половина от страната ще започне да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи с гръмотевици и временно усилване на вятъра. Очакват се и градушки.

През нощта срещу понеделник явленията в Западна България ще продължат. В източната част от страната ще духа слаб източен вятър, информират от НИМХ.

Максималните температури ще са в широки граници – от 24°-25° в западните райони до 32° в Източна България, по морския бряг 20°-23°, в София около 24°.

В понеделник преди обяд ще има и слънчеви часове. Около и след обяд ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност. На много места ще има краткотрайни валежи, придружени от гръмотевици и временно усилване на вятъра. Ще има и условия за градушки. Максималните температури ще са между 25° и 30°.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com