Две верижни катастрофи затрудняват движението по "Тракия"

14617
Две верижни катастрофи затрудняват движението по "Тракия"
Снимка: БГНЕС

Две верижни катастрофи с участието на 8 автомобила предизвикват задръстване на автомагистрала "Тракия" в посока Пловдив. Опашката на магистралата е около 6-7 км, а трите ленти са пълни с коли. Движението не е спряло, но се движи с ниска скорост, предаде БГНЕС.

Двете верижни катастрофи са в района на 62-я и 69-я километър, извършва се и ремонт на виадукта в района на 67-я км, където движението е само в едното платно. Освен това в този участък на автомагистрала "Тракия" вали дъжд, пътните настилки са мокри и хлъзгави. Тежкотоварните автомобили се отбиват и спират.

От пресцентъра на МВР съобщиха, че трафикът по всички автомагистрали е интензивен. 12-километрова опашка се е образувала на автомагистрала "Хемус". Полицейски патрули има на изходите на София.

До момента са станали три верижни катастрофи в страната, няма пострадали, нанесени са само материални щети. От Пътна полиция припомнят на шофьорите да се движат със съобразена скорост и да не предприемат рисково изпреварване.

По-рано днес, мъж и дете пострадаха при катастрофа край Севлиево. Пострадалите - водачът на лекия автомобил и возещо се в колата дете, бяха транспортирани в болнично заведение. Движението в района на катастрофата на пътя София - Варна, в района на севлиевското село Петко Славейково, бе затруднено.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com