Двама задържани при теглене на пари с фалшиви банкови карти

7860
Двама задържани при теглене на пари с фалшиви банкови карти

Двама криминално проявени мъже са задържани в момент на теглене на пари с фалшиви банкови карти, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Операцията е реализирана от служители на ГДБОП в Силистра, на територията на село Професор Иширково след предварителна интензивна работа по сигнал, получен преди броени дни, за източване на чужди сметки от конкретно АТМ-устройство.

Анализирайки събраната информация по случая, антимафиотите успели да прогнозират времето за следващия ход на извършителите.

Около 01.30 часа миналата нощ при появата на автомобила на заподозрените, в близост до банкомата в селото били разположени два наблюдателни екипа от служители на сектор "Борба с организираната престъпност" и група "Охрана на обществения ред" при РУП-Силистра. Така точно когато единият от мъжете опитал да изтегли пари, а другият застанал да го охранява, антимафиотите пристъпили към задържането им. За да избегнат ареста, мъжете побягнали, като изхвърлили по пътя си част от фалшивите карти. След кратко преследване Р.П. на 33 години и П.В. на 38 години са задържани. У тях са намерени други неистински банкови карти, както и значителна сума пари, а в автомобила им - пакетче канабис.

Двамата са криминално проявени, регистрирани за извършени подобни деяния в миналото, както и с други криминални прояви. След първоначалното 24-часово задържане мярката им е удължена на 72 часа. В процес на изясняване са размерът на изтеглените до момента суми, както и сметките, от които е правено това. Работата по случая продължава в условията на образувано досъдебно производство по чл. 244, ал.1 от НК.

Редактор: Георги Иванов

Мъж в женски дрехи граби софиянци

20-годишен младеж с помощта на дълга руса перука, грим и женски дрехи успял за месец да ограби възрастни жители на столичния квартал ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com