Двама души загинаха на събора на социалистите на Бузлуджа

10926
Двама души загинаха на събора на социалистите на Бузлуджа
Снимка: БГНЕС

Двама души загинаха събора на социалистите на Историческата поляна на връх Бузлуджа.

Днес по обяд възрастен мъж от град Златица почина на поляната под Бузлуджа. 66-годишният мъж е получил масиран инфаркт, докато бил на път нагоре към изоставения Дом-паметник на БКП. Пристигналият лекарски екип само констатирал смъртта. Паметта му бе почетена с едноминутно мълчание от съпартийците му.

По-късно през деня беше съобщено за смъртта и на 55-годишна жена. Тя била открита в палатката си в близост до хижа „Малка Бузлуджа”, където лагерувала от предния ден.

Възрастен мъж почина по време на събора на Бузлуджа

Възрастен социалист от град Златица почина на историческата поляна на връх Бузлуджа, където БСП провеждат традиционния си събор, съобщ...

Екип на съдебна медицина откара и двата трупа за аутопсия в Стара Загора, където ще установят причината за тяхната смърт. пише БГНЕС.

Над 40 хиляди членове и симпатизанти на БСП се събраха на Историческата поляна под връх Бузлуджа на събора по повод 124 години от създаването на Социалдемократическото движение в България. Тази година той е под мотото "За хората!Справедливост и солидарност!".

Социалисти от цялата страна се стекоха на традиционния събор на Левицата, за да засвидетелстват верността си към лявата идея. За пореден път тук дойде и 105-годишния Асен Костов, който е член на партията от 85 години и е най-възрастният социалист в Европа. Тук бяха и четиримесечната дъщеря на Радина и Явор Гечеви, както и малките Тереза и Симеон от Троян с фланелки „Моята първа Бузлуджа”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com