Два моста са отнесени от пороя в община Димово

26893
Два моста са отнесени от пороя в община Димово
Снимка: БГНЕС

Два моста са отнесени от пороите в община Димово, каза за Радио “Фокус”- Видин кметът на общината Лозан Лозанов. Единият мост е на входа на село Шипот. Пътят е затворен, защото по него не може да се преминава. Вторият мост е в село Бела. Той свързва една от махалите с останалата част от селото.

След спирането на валежите ще започне работата по възстановяване на двата моста. Около 100 литра на кв. м. е количеството на валежите, паднали в община Димово, каза Лозан Лозанов. В град Димово има места с поражения по асфалтовата настилка и тротоарите. Започнало е почистване на главен път Е-79, който е и главна улица на града. Проливният дъжд е изнесъл на пътя камъни и дървета.

Падна част от облицовката на блок във Видин

Мраморна плоча от фасада на блок е паднала във Видин, информира “Фокус”. Облицовъчната плоча е паднала от фасадата на шест...

Почиства се и друга улица в Димово, която е с разбита асфалтова настилка. Има наводнени мазета и дворове вследствие на дъжда, каза още кметът.

Жена, изведена от дома си от пожарникари снощи, е в добро състояние. От общината ще търсят начин да окажат помощ за отводняване на домовете.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com