Дунав мост 2 вече има Акт 16

9424
Дунав мост 2 вече има Акт 16

Кметът на Видин Герго Гергов подписа с особено мнение акт 16 за пускането на Дунав мост 2. Това обаче няма да попречи на официалното откриване на съоръжението утре.

Мотивите на кмета са, че остават неизяснени въпроси, свързани с прилежащата инфраструктура. Според него изградените пътни възли на входа и изхода на града създават конфликтни точки в транспортната мрежа и в някои частни имоти. Досега Община Видин е изплатила обезщетения за 1 и половина милиона лева заради пропуснати ползи, а има искове в съда за още толкова. Гергов настоява държавата да финансира обектите, чрез които ще бъдат отстранени тези недостатъци.

"Това, че новата железопътна линия, която минава в града, отрязва на практика квартали и не са направени съответните подходи и достъпи, които да осигурят безопасното преминаване на пешеходци. Имаме една промишлена зона, която остана без асфалтиран път, което също е голям проблем. Всички надлези са без изградена инфраструктура с подходи към тях. Има сериозни неуредици, що касае документацията на надлеза на "Нора Пизанти"", твърди Герго Гергов, кмет на Община Видин. Информация на БНТ.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com